Валентин Димитров остана единственият арестуван парнаджия

Валентин Димитров – Топлото остана единственият арестант за източването на столичната “Топлофикация”, след като в петък Софийският градски съд СГС освободи от килията бившия му заместник Емил Антонов, който е изпаднал в депресия и е с влошено психологическо състояние. Това показват резултатите от съдебно медицинска експертиза, след шестмесечният престои на Антонов на “топло” в Националното следствие.

Антонов отива под “домашен арест”, каквато е и мярката на наследника на Валентин Димитров – Георги Рогачев.

Според прокуратурата Рогачев, Антонов, служителката на държавно-общинското дружество Лина Абланска и бизнес дамата Мая Стоилова са извършвали доставки на машини и арматура за нуждите на “Топлофикация” с завишени цени, посредством фирма “Шибър”. Така са нанесли щети на софийското парно за близо милион лева. За мозък на схемата обвинението посочи Валентин Димитров.   

В петък магистратите уважиха и молбата на собственичката на “Шибър” Мая Стоилова и промени мярката ѝ от “домашен арест” в парична гаранция от 17 

000 лева. Та ще може да напуска дома си, тъй като родителите и дъщеря ѝ са болни и тя трябвало да полага грижи за тях. 

От заседанието най-недоволна остана Лина Абланска, тъй като съдът отказа да и промени процесуалната принуда, защото не са настъпили обстоятелства за това. Абланска е с мярка за неотклонение "домашен арест".

Решението на съда подлежи на обжалване, а прокурорът Джамбазов ще мисли дали да се възползва от тази възможност.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?