Валери Симеонов се обяви за "таралеж", тръгва на война срещу големите медии

снимка БГНЕС

Вицепремиерът Валери Симеонов обяви, че твърдо ще се съди с БНТ, БНР, бТВ и Нова телевизия, защото не са му се извинили през последните 24 часа за отразяването на интервюто с журналиста Виктор Николаев. Симеонов каза пред БиАйТи, че никога не е заплашвал водещия на Нова телвизия, а големите медии са го наклеветили, че е сторил това.

Той обясни, че не е давал и “ултиматум“ на медиите да му се извинят за отразяването на случая, а това просто човешки е дал срок да му се извинят, след като "определено са сгазили закона".

Валери Симеонов пак обясни, че четирите медии не са отразили неговата позиция за скандала му с Виктор Николаев, въпреки че те го направиха.

"На мен ми е вменено престъпление от тия четири медии, тия четири медии брутално излъгаха за нещо, което не е истина. Активни защитници на крехката журналистическа душевност извадиха едно несъществуващо събитие", каза Симеонов.

Той каза, че не е отправял никаква заплаха към журналиста Виктор Николаев, а това, че лесно може да се спретне "Викторгейт" било аналогия с доза ирония. Вицепремиерът обясни, че след интервюто той позвънил на водещия Виктор Николаев, с когото са се “посмяли“, но “кампанията се завъртяла като снежна лавина"/

"Откак е пламнал скандалът, един телефон не ми звънна един журналист, за да ме попита за мнение. Никой не допуска, че аз също имам човешки права, че аз също имам достойнство. Нека големите телевизии, тези двете (вероятно говори за бТВ и "Нова телевизия"), да не си въобразяват, че всяка сутрин може да имат в сутрешния блок сервирана закуска пиле на грил. Някой път може да им се случи и таралеж. Така че почва войната на таралежите", добави Валери Симеонов.

Накрая той обясни, че не е сигурен, че ще спечели делото за клевета срещу големите медии, защото съдебната ни система “страда от определени недъзи“.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?