Вандали потрошиха колата на общински съветник от "Демократична България"

Кремена Петрова смята, че нападението има връзка с борбата й срещу обгазяването на Нова Загора

Вандали са счупили стъклата на автомобила на общинския съветник от "Демократична България" в Нова Загора Кремена Петрова. Така е попречено тя да участва в поредния протест срещу обгазяването на града, съобщиха от партията.

Инцидентът е станал през нощта на 4 срещу 5 октомври. Автомобилът е бил паркиран пред дома ѝ. Счупени са стъклата му, като вандалите не са взели нищо от колата.

За 5 октомври е бил насрочен поредния протест пред сградата на общината. От три седмици жители на Нова Загора протестират заради обгазяванията. Проблемът със задушливата миризма не е нов за града.

Кремена Петрова е един от основните активисти в търсене на решение на проблема. Тя внесе предложения до Общинския съвет и Министерството на околната среда и водите в града да се постави мониторингова система за качеството на въздуха.

Наред с това Петрова е и един от организаторите на протестите. Наскоро група протестиращи окупираха сградата на Регионалната инспекция по околната среда и водите - Стара Загора, след като ръководството ѝ отказа среща по проблема с мръсния въздух с мотив "коронавирус".

Кремена Петрова казва, че вижда връзка между работата ѝ в местния парламент и потрошените стъкла на автомобила ѝ.

"Прекалено често започнаха да ми се случват инцидентите", коментира Петрова.

През септември тя беше нападната от политическите ѝ опоненти в Общинския съвет, след като опита да излъчи на живо в профила си във Фейсбук заседанието на съветниците. Целта беше да привлече вниманието върху факта, че вече четвърти мандат Общинският съвет не излъчва заседанията си на живо независимо, че според правилника за дейността му, това трябва да се прави. В резултат телефонът ѝ беше избит от ръцете, а излъчването – нарушено. След този случай обаче Общинският съвет на Нова Загора започна да излъчва заседанията си онлайн.

"Демократична България" остро протестира срещу вандалските действия, които целят да се ограничи активността на нашия общински съветник за защита на правата на гражданите на Нова Загора.

Споделяне

Още от България

Колко време давате на новия парламент?