Външните и вътрешните министри на ЕС ще обсъдят мигрантската криза

Външните и вътрешните министри на ЕС ще обсъдят мигрантската криза

В Люксембург започва двудневна извънредна среща на министрите на външните и на вътрешните работи на страните от Европейския съюз. На нея ще бъде обсъдена миграционната криза в Унгария и движението на мигрантите през Балканите към Западна Европа. Същевременно, в Брюксел, турският президент Реджеп Ердоган ще се срещне с председателите на Европейския съвет и Европейската комисия, за да обсъди с тях сътрудничеството с Турция за защита на външните граници на Съюза.

Германските власти повишиха прогнозите си за притока на имигранти към страната. Досегашната цифра беше 800 хиляди до края на 2015-та година, като според нов доклад за снабдяването на бежанците с храна, вода и временни жилища, очакванията са за до милион и половина кандидати за убежище. Германският финансов министър Волфганг Шойбле заяви по-рано, че Европа трябва да ограничи притока на имигранти, пристигащи на континента.

Над три хиляди души участваха вчера в митинг във френската столица в подкрепа на имигрантите. Те направиха поход от площада на Бастилията до площада на Републиката с искане държавата да подобри условията за настаняване на бежанците. В предните редици имаше пристигнали неотдавна в Париж имигранти. До тях вървяха и бежанци, които от доста време живят в специално обособените палаткови лагери в северната част на столицата.

Споделяне

Още от Свят

Какво трябва да се направи, за да се ваксинират повече хора?