Вдигат се таксите за хазартните разрешителни

Вдигат се таксите за хазартните разрешителни

Заради нарасналия интерес към организирането и провеждането на хазартни игри с игрални автомати и игри в казина, правителството реши в четвъртък да увеличи таксите за издаване на разрешение за организиране на хазартни игри с около 40 процента. Решението е взето след анализ на тенденциите на този вид пазар.

Ходът на кабинета идва в момент на ожесточени спорове в парламента по повод предложените промени в Закона за корпоративното подоходно облагане, които значително щяха да облагодетелстват организаторите на хазартни игри с числови залагания. След депутатската полемика президентът Първанов заплаши, че ще наложи вето върху готвените изменения.  

Министрите от тройната коалиция решиха обаче да дигнат таксите за  комарджийските игри в казината. Така от първи  януари 2008 г. таксата за организиране на игри в казино ще е 35 000 лв., при 25 000 лв. досега. За игри със залагания върху резултати от спортни състезания ще се плащат не 15 000 лв., както досега, а 20 000 лв. Тарифата за игри с игрални автомати ще е 7 500 лв. Двойно нараства таксата за разглеждане на искане за даване на разрешение за производство, внос и разпространение на игрални съоръжения и сервиза им. От началото на следващата година за това ще се плаща 10 000 лв.

Споделяне

Още от Бизнес

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?