"Вечният" шеф на столичния автотранспорт подаде оставка

Изпълнителният директорът на "Столичен автотранспорт" Асен Добранов е подал оставка, съобщиха от кметството във вторник, цитирани от БГНЕС. Той е подал молба за освобождаване пред кмета на Столична общината Йорданка Фандъкова преди дни, посочвайки лични причини като мотив.

Добранов ръководи дружеството от неговото създаване през 1999 година, а на поста бе назначен по време на втория мандат на Стефан Софиянски като кмет на София. В последствие той оцеля и по време на мандата на Бойко Борисов и наследилата го Фандъкова.

 

Постът на Добранов изненадващо се разклати в началото на миналата година, след като проверка в "Столичен автотранспорт" показа, че дружество многократно е заобикаляло Закона за обществените поръчки от 2008 година досега.

 

През 2008 година Добранов се превърна в основна фигура в най-големия скандал по време на кметуването на Борисов. Той се оказа в центъра на скандалното задкулисно разпределяне на линиите на градския транспорт, преди това бяха вадени далавери при зараждането на автобусите с газ, но с години така и нищо не последва. 

Споделяне

Още от България