Велчев препоръча на прокурорите да говорят “грижливо”

Велчев препоръча на прокурорите да говорят “грижливо”

Главният прокурор Борис Велчев разкритикува в сряда зам.-окръжния прокурор на Бургас Светлозар Костов за негови изказвания по делото срещу спрягания за наркобос Димитър Желязков – Митьо Очите. Пред бТВ Костов заяви, че в разпечатките от подслушването на телефона на Очите са засечени разговори между него и известни държавници. Той обаче отказа да съобщи повече подробности.

“Много бих препоръчал на прокурорите, които работят по „шумни” дела да правят изявленията по тях грижливо. Изявления от сорта по едно дело протичат едни много влиятелни хора, ама няма да ви кажа кои са, не помагат изобщо на работата по делото и на прокуратурата като цяло”, заяви Велчев.

По думите му един прокурор трябва да говори по този начин, когато е готов да назове имената на политиците. “Това може да стане, само ако се разполага с категорични доказателства”, добави главният прокурор.

Той отказа да коментира каквито и да е имена по този случай, тъй не знаел такива. Ден по-рано Светлозар Костов разпространи и подробности около специалните разузнавателни средства, прилагани на Митьо Очите, от които става ясни близките му контактите с Красимир Каменов – Къро и Христофорос Аманатидис – Таки и обтегнатите му отношения с Красимир Маринов – Големия Маргин.

Димитър Желязков е подведен под отговорност заедно с още 16 човека за участие във въоръжена престъпна групировка с цел разпространение на наркотици.

Споделяне

Още от България