Великобритания готви нови мерки срещу имиграцията

Великобритания готви нови мерки срещу имиграцията

Британското министерство на вътрешните работи е подготвило нов пакет мерки за нормализиране на ситуацията с чуждите студенти, много от които остават в страната и след като завършат, съобщи Асошиейтед прес.

Новите мерки са на Консервативната партия, като тя обещава да ги въведе, ако спечели парламентарните избори през май 2015 г.

 Студентите, които не са от страни членки на Европейския съюз при завършване на обучението им в британските университети, ще бъдат задължени незабавно да напуснат страната. Сега повечето завършили студенти за броени дни оформят визата си като работна и така не им се налага да заминават. Някои дори предпочитат да нямат работа с официалните миграционни органи и направо стават нелегални.

Министърът на вътрешните работи Тереза Мей е трябвало да подготви толкова радикални мерки след поредната неутешителна статистика за имиграцията. Според данните чистият приток на чужденци в страната в периода юни 2013 – юни 2014 е бил 260 000 души.

Едно от главните предизборни обещания на премиера Дейвид Камерън бе съкращаване на притока на имигранти до под 100 000 души на година през 2015 г.

Споделяне

Още по темата

Още от Европа

Защо Слави Трифонов скри имуществото си?