mediapool.bg Ти си това, което четеш

Видеозапис от охранителни камери показва стрелбата по едно от заведенията в Париж

14:05 | 19 ноември 2015 | 2 коментара

Видеозапис на стрелбата по посетителите на един от ресторантите в Париж от деня на терористичните атаки 13 ноември се появи в интернет. Записът от камерите за наблюдение беше публикуван от британското издание "Дейли мейл" в четвъртък.

На видеото се вижда как една от посетителките на ресторанта по чудо остава жива, тъй като автоматът на целещия се в нея терорист засича. Момичето се е крило на улицата под маса на заведението. Терористът приближава и се прицелва, но оръжието засича. В момента, в който стрелецът се маха от мястото, момичето хуква да бяга.

На записа се вижда и как нападателят приближава до витрината на заведението и пуска автоматичен откос. Клиентите и служителите на ресторанта започват да бягат и да се крият под масите и зад бара.

В материала на "Дейли мейл" не се уточнява името на ресторанта, събитията от който са заснети от камерите. По време на атаките от 13 ноември терористите нападнаха кафе "La Belle Equipe" на улица Шарон. Около полунощ местно време е била открита стрелба по посетителите, при която загиват най-малко 18 души. По думи на очевидци, стрелецът е излязъл от автомобил, приближил се е до терасата на ресторанта и е изстрелял няколко откоса. След това се е качил на колата и подкарал.

Освен това беше извършено нападение срещу пицария "La Casa Nostra" на улица Фонтен о руа. По официални данни на полицията при тази атака са били убити петима, а 16 са били ранени, осем от които са със сериозни травми.

Най-рано терористите нападат бар "Le Carillon" и ресторант "Le Petit Cambodge" на улица Биша. Очевидци разказват, че стрелбата е започнала около 21.30 парижко време и е продължила около половин час. Според вестник "Монд" жертвите на това нападение са между 12 и 14 души, а няколко десетки посетители са били ранени.

На 13 ноември беше атакувана и зала "Батаклан". Присъсващите на рок концерта зрители бяха взети за заложници и по тях беше открита стрелба на месо. При тази атака загинаха 89 души. Три взрива проехтяха и на стадион "Стад дьо Франс" в предградието на Париж по време на приятелския мач между Франция и Германия, на който присъстваше френския президент Франсоа Оланд.

По последни данни в резултат на терористичните атаки в Париж загинаха 129 души, а 352-ма бяха ранени.

Още по темата
Още от Свят