ВиК-Стамболово остава без ток заради неплащани сметки

Заради просрочване на текущи задължения и неспазване на плащания по разсрочени стари дългове, на ВиК-Стамболово ще бъде спряно електрозахранването до края на деня в понеделник. Това съобщиха от доставчика в Югоизточна България ЕВН.

Компанията е започнала от 9 часа сутринта да спира поетапно захранването с електрическа енергия на помпените станции на водоснабдителното и канализационното дружество "Стамболово” ЕООД. Изключването ще бъде в рамките на работните часове на деня и дружеството е уведомено за конкретния час на изключване и неговото времетраене с цел да подсигури своите съоръжения и дейност при необходимост.

От ЕВН обясняват крайната мярка с това, че водното дружество нарушава сключеното през януари тази година споразумение за разсрочено плащане на стари задължения за електроенергия. Освен че не си погасява натрупаните борчове, дружеството не плаща и текущите си сметки.

Последното предупреждение към длъжника е било отправено на 18 май, но продължава да няма знак от негова страна, че ще спази ангажиментите си за плащане, заради което и ЕВН започва да спира тока.

Това ще остави клиентите на ВиК-Стамболово лез вода от чешмите, а дружеството е длъжно да им осигури питейна течност чрез водоноски.

Споделяне

Още от България