Вицепрезидентът Маргарита Попова с нов началник на кабинета си

Маргарита Попова

С указ на държавния глава Маринела Радева е назначена за началник на кабинета на вицепрезидента Маргарита Попова, съобщиха от прессекретариата на президента в петък.

От юни миланата година Попова остана без началник на кабинета след като журналистката Маргарита Ралчева напусна поста. Ралчева е съпруга на Емил Стоянов, брат на президента Петър Стоянов, който пък бе избран за евродепутат от листата на ГЕРБ.

Маринела Радева е завършила Висшия медицински институт - София, с магистърска степен по фармация, Великотърновския университет "Св. Св. Кирил и Методий" с магистърска степен по право и Висшата школа за мениджъри към Университета за национално и световно стопанство със следдипломна квалификация по социален мениджмънт.

От 1990 г. до 1993 г. работи в община "Надежда", община "Средец" и Столичната община по проблемите на социалното подпомагане и социалните услуги за хора в неравностойно положение. Между 1993 г. и 2003 г. работи в Държавната агенция за бежанците при Министерския съвет.

Притежава опит в работата на организациите на гражданското общество, като от 2004 г. е председател на управителния съвет на Асоциацията за интеграция на бежанци и мигранти.

От 2006 г. до 2012 г. работи в областта на превенцията, лечението и рехабилитацията на зависимости в България като директор на дирекция в Националния център по наркомании.

От януари 2013 г. е експерт в Комисията по българско гражданство и българи в чужбина в администрацията на президента. Владее френски език, ползва английски и руски език.

Споделяне

Още от България