Вложени над 1.7 млрд. лв. в България отчита ЧЕЗ за осемте си години у нас

От стъпването си на българския пазар през ноември 2004 г. до момента чешката компания ЧЕЗ е инвестирала над 1.7 млрд. лева в България и е разработила и предлага на клиентите си близо 100 вида услуги. Това съобщиха в четвъртък от дружеството, което снабдява с електроенергия над 2 млн. клиенти в Западна България притежава ТЕЦ-Варна.

Отчетените вложения включват средствата за покупката на трите електроразпределителни дружества в София, София-област и Плевен, на топлоцентралата и вложени над 550 млн. лв. в в поддържането и развитието на електроразпределителната мрежа на Западна България.

 

Така са подменени близо 30% от електроразпределителната мрежа и са намалени загуби при преноса от 22% до 14.31%, което осигурява по-високо качество и сигурност на доставките на електроенергия за потребителите.

 

От ЧЕЗ посочват, че постоянно разширяват предлаганите услуги в полза на клиента и осигуряват работа на близо 4 хил. служители и на десетки български фирми. За осем години компанията е увеличила многократно възможностите за плащане на сметките, разработи единен денонощен телефонен център и въведе обслужване "на едно гише”. Дружеството предлага още възможности за дистанционно обслужване,sms-известяване за предстоящо прекъсване на електрозахранването, както и проверка на сметка с sms, пише още в съобщението.

Споделяне

Още от Бизнес