ВМА ще обслужва здравно трупата на Народния театър

Директорите на ВМА и Народния театър Николай Петров и Мариус Донкин.

Военномедицинска академия (ВМА) и Народният театър “Иван Вазов” подписаха Меморандум за сътрудничество и партньорство, който предвижда болницата да осигурява здравно обслужване на трупата на театъра, а служителите на болницата да посещават постановки при преференциални условия.

Инициативата за сътрудничеството е дошла от директора на театъра Мариус Донкин.

“Ние прегърнахме идеята и оттук нататък ние ще се грижим за физическото здраве на най-добрите актьори в България, както и на обслужващия персонал в театъра, а те ще се грижат за нашето духовно здраве, защото и ние също сме пациенти“, каза директорът на ВМА Николай Петров.

“Грижейки се за своите колеги, бях длъжен да направя този жест. Щастлив съм, защото най-добрите отиват при най-добрите“, коментира от своя страна и директорът на театъра Мариус Донкин.

Петров пожела на работещите в театъра да са здрави и по-рядко да опират до медицинските специалисти, но подчерта, че днешното споразумение е една гаранция и сигурност, че ВМА застава зад този колектив - тя се изразява в това, че когато човек има оплаквания, знае къде да отиде и където ще бъде приет по коректния и културен начин, че ще му се даде необходимото качество и не на последно място –ВМА е структура, която има изграден завършен Спешен център – с дежурни лекари в кабинетите - 24 часа, с диспечер на телефон, с екипи с линейки и Бърза помощ, които могат да реагират във всяка точка на страната.

“Ние ще лекуваме душите им, идвайки при нас, на театър – преференциално, а ние по законите на НЗОК, ще имаме възможността да се лекуваме и в поликлиниката, и в болницата. При черезвичайни случаи ще ни обслужи Бързата помощ на ВМА и това ни дава някакво спокойствие и гаранции“, коментира Мариус Донкин.

Още от България