ВМРО очаквано подкрепи ГЕРБ за изборите

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов обяви очаквано в понеделник, че неговата партия ще подкрепи листата на ГЕРБ за изборите на български представители в Европейския парламент (ЕП). По думите му това решение ще бъде взето по време на заседанието на партийното ръководство във вторник.

Преди това Каракачанов се срещна с неформалния лидер на ГЕРБ и столичен кмет Бойко Борисов. Анонсът за бъдещи общи действия бе направен още преди последните президентски избори.

Малко преди подписването на споразумение за съвместно участие на евровота с БЗНС – НС и движението “Европейски демократичен път” Борисов обяви пред Mediapool, че по всяка вероятно към тях ще се присъедини и ВМРО.

Каракачанов заяви още, че във ВМРО са останали с “много сериозно впечатление” от листата на ГЕРБ и прогнозира, че кметската партия ще получи поне пет места в ЕП.

В същото време Бойко Борисов съобщи, че се “радва от възможността основният опонент БСП да постави на първия ред в листата си члена на Политбюро и секретар на ЦК на БКП Александър Лилов, многоуважаван идеолог на комунистическата партия”.

Той добави, че не очаква публикацията на американското издание “Конгрешънъл куотърли”, което го уличава за връзки с мафията, да се отрази на изборните му резултатите, тъй като “не приема вестникарска публикация като скандал”. 

Споделяне

Още от България