Водещ учен влиза в борда на "Мини Марица-Изток"

Водещ учен влиза в борда на "Мини Марица-Изток"

Смени в съвета на директорите на държавното дружество "Мини Марица Изток" направи Министерството на енергетиката и на мястото на досегашния член на борда Николай Диков влиза един от водещите български учени в областта на геологията – доцент Георги Айданлийски, който е преподавател в Минно-геоложкия университет "Св. Иван Рилски“, София.

Решението е взето на 10 март от борда на "Българския енергиен холдинг" (БЕХ), който е собственост на въгледобивното дружество.

"Включването на експерт от висока класа в ръководството на "Мини Марица-изток“ ЕАД се налага от необходимостта да се повиши ефективността на дружеството, както и във връзка с огромните предизвикателства, пред които е изправена въгледобивната индустрия в България и ЕС", аргументират се от БЕХ.

Георги Айданлийски е роден на 4 декември 1964 г. във Варна. Завършва МГУ-София като инженер геолог. От 1990 г. е преподавател в същия университет. От 2005 г. е доктор по Литология и доктор по Палеонтология и стратиграфия. Участвал е в курсове за квалификация в България, Чехия, Финландия, Шотландия и Белгия. Притежава богат професионален опит като консултант и мениджър на проекти в сектора, работи и като научен консултант на "Музейко“-София. Георги Айданлийски владее писмено и говоримо английски и руски език. Женен е, има една дъщеря, сочи цитираната от БЕХ негова биография.

Споделяне

Още от Бизнес

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?