Военен е задържан в Перник за изнудване

32-годишен военнослужещ е задържан за изнудване в Перник, съобщиха от МВР.

Акцията е проведена след разследване на сигнал от жена, подаден преди няколко дни. Тя потърсила помощ в полицията, след като по думите ѝ била подложена на постоянно изнудване от 32-годишен мъж.

Историята започнала, след като взела от него заем от 270 лв. срещу уговорката да му ги върне с лихва от 20 %. Жената покрила дълга си според уговорката, но притесненията ѝ продължили, след като той не преставал да я безпокои с настояването за изплащане на "дължими" суми, които по сметките му били достигнали 1000 лева.

Той дори отишъл в дома ѝ, отнел ѝ телевизора, нотариалния акт на жилището, дебитните и кредитни карти на нея и семейството ѝ.

След като установили самоличността му, пернишките криминалисти изяснили и местоработата му – военнослужещ в поделение в София. Последвало задържането на М.К. от служители на Регионална служба "Военна полиция". При претърсването на няколко адреса в Перник, които той и роднините му обитавали, са намерени и иззети копия от лични карти, искания за заеми и ипотеки, записи на заповеди и други документи, които сочат, че мъжът се е занимавал с противозаконната дейност. Личният му пистолет "Макаров" е иззет.

След първоначално 24-часово задържане, му е повдигнато обвинение от Военно-окръжна прокуратура - София и постановление за удължаване на мярката му за задържане на 72 часа.

Разследващите работят по установяването на други негови жертви, както и на евентуални съучастници в престъпната дейност. По случая е образувано досъдебно производство.

Споделяне

Още от България

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?