"Воля" напуска парламента, докато Иво Христов от БСП не подаде оставка

"Воля" напуска парламента, докато Иво Христов от БСП не подаде оставка

Депутатите от "Воля" няма да участват в нито едно пленарно заседание на парламента, докато  проф. Иво Христов от БСП, който обяви 80 на сто от българите за дебили, не подаде оставка. Това заяви лидерът на партията Веселин Марешки от парламентарната трибуна. "Воля" има 11 народни представители.

В четвъртък Марешки каза, че много повече Христов заслужава да напусне парламента заради думите си, отколкото председателят Димитър Главчев, който в петък подаде оставка.

"Парламентарната група на "Воля" няма да участва в нито едно заседание и ще напуска винаги парламентарната зала, докато Иво Христов от БСП не си подаде оставката. Има двоен аршин, с който се гледа на действията на всеки един човек", се казва в декларация на групата, прочетена от Марешки.

Така той коментира отказа на социалистите да поискат оставката на своя колега, като заявиха, че извинението му е достатъчно.

"Ние от "Воля" никога няма да си позволим да обиждаме нито един български гражданин, независимо дали е симпатизант на опозиция или извън парламентарни партии. Всеки български гражданин има право да изразява своето мнение и ние уважаваме всеки един такъв, независимо дали ни подкрепя или не", каза още Марешки.

Лидерът на "Воля", който е и зам.-председател на парламента, заяви, че приветства решението на Димитър Главчев да подаде оставка.

Споделяне

Още от България