ВСС сне имунитета на следователя Станчев, заловен с подкуп

Висшият съдебен съвет (ВСС) сне имунитета на следователя Христо Станчев, който беше заловен с подкуп от 4500 евро.

Бившият началник на Четвърта териториална следствена служба в София бе хванат от антимафиотите с подкуп на 15 декември. На 29 декември главният прокурор Никола Филчев внесе във ВСС искане за снемане на имунитета му, за да може срещу Станчев да се проведе разследване и да бъде изправен пред съда.

На първото си заседание за 2005 г. магистратите гласуваха почти единодушно - само с един въздържал се, имунитетът на Станчев да се снеме и той да бъде разследван за пасивен подкуп.

На заседанието Станчев дойде с адвоката си Ани Крулева, но тя не бе допусната, предаде Дарик радио. Магистратите го изслушаха при закрити врати, без да му задават никакви въпроси.

Според Ани Крулева няма доказателства, че Станчев наистина е изнудвал бизнесмена Стоян Янчев за 15 000 евро на три транша, за да прекрати дело срещу него. По думите ѝ, Янчев е преразказвал опосредствени разговори, следователят не е записан на специални разузнавателни средства, няма и следи да е пипал белязаните от НСБОП пари. Самият Станчев отказа всякакъв коментар на излизане.

Споделяне

Още от България

Какво цели разследването на ДАНС и МВР за скъпия ток?