Вял опит за сваляне на Пламен Илиев от стопанската комисия в СОС

Столичният общински съвет (СОС) не прие в четвъртък искането на общинските съветници от БСП Антон Кутев и Борис Цветков за смяната на шефа на стопанската комисия Пламен Илиев (“Демократи за София”).

В доклада на двамата се посочва, че Илиев обслужва интереси, различни от тези на гражданите на София. Като пример те посочват замените на скандално ниски цени, които минават през комисията, опитите на Илиев да ограничи достъпа на журналисти и на граждани до заседанията на комисията, както и да прокара решение строежът на завод за преработка на боклука да бъде възложен на шведска фирма без конкурс.
Докладът очаквано не мина, предложението гласуваха само няколко съветници от БСП и групата на ДСБ. Интересно бе поведението на Николай Желев от СДС, който по време на дебата за “шведската оферта” за завод заяви, че тя е “далавера”. В четвъртък той защити Илиев и гласува срещу смяната му.

Преди гласуването единият от вносителите Антон Кутев обяви, че оттегля подписа си под своето предложение, защото нямало да се приеме от СОС. Единствено Борис Цветков поддържаше вялия дебат да освободят Илиев от поста му в Стопанската комисия.

През структурата минават обсъжданията за сделки и замени на София. 

Голяма реч в защита на Пламен Илиев дръпна общинският съветник от “Гергьовден” и бивш шеф в “Софийски имоти” Тошко Добрев. По думите му предложението за рокада е недоразумение и не са му станали ясни аргументите.

“Различното мнение и принципната позиция не са нещо лошо, но за БСП явно са", каза още Добрев.

Споделяне

Още от България