Взрив избухна пред дома на шефа на ВиК - Враца

Взрив е избухнал малко след 5 часа сутринта във вторник пред дома на управителя на ВиК - Враца Ангел Престойски, съобщиха от МВР. Няма пострадали.

От ударната вълна са изпотрошени прозорците на къщата, повреден е  балконът, на който най-вероятно е подхвърлен взривът. Поражения има върху покрива и в една от стаите на къщата. Счупени са прозорците и на съседни сгради, съобщи говорителят на полицията във Враца Красимир Василев.

На мястото са дошли служители на ДОТИ, дознатели, директорът на врачанската полиция.

По първоначални данни силата на взрива не е била голяма. Назначени са експертизи, които трябва да уточнят вида и количеството взрив. По случая е започнато досъдебно производство, уточни говорителят.

Той отказа да коментира версиите, по които се работи. В телефонен разговор с БТА потърпевшият Ангел Престойски каза, че не е получавал заплахи. Нямам обяснение за случилото се, не съм влизал в пререкания с никого, добави той. Престойски изрази мнение, че взривът е бил по-скоро за сплашване, тъй като пораженията върху къщата не са големи, както и че може да става дума и за грешка.

Ангел Престойски е управител на врачанското водоснабдително дружество от почти шест години. Той е на 48 години, женен, има синове, които учат извън Враца. В момента на взрива той бил само със съпругата си в къщата.

Споделяне

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?