Янев предизвиква Станишев на дебат - лично, а не да му праща Румен Петков

Лидерът на "Ред, законност и справедливост" (РЗС) Яне Янев призова премиера Сергей Станишев на "открит директен дебат", като изрази надежда, че Станишев ще дойде лично и няма да му праща Румен Петков.

"Вие станахте известен с продължителните си настоявания за политически дебат със столичния кмет и се аргументирате с това, че "на България ѝ трябват лидери, а не странични наблюдатели", се казва в писмото на Янев, разпространено във вторник от щаба му.

Станишев и Янев са водачи на партийни листи в 25-и МИР – София.

Лидерът на РЗС посочва, че "в политиката най-важното нещо е отстояването на принципи и публичното ангажиране с каузи и решения, а не договорки под масата или зад кулисите".

"Избирателите от 25-и МИР в София очакват сега да се случи открит лидерски дебат. Затова Ви призовавам на дебат в студиото на сутрешния блок на bTV в удобно за Вас време, без 25 и 26 юни, когато ще бъда в Брюксел на среща със заместник-председателя на Европейската комисия и комисар по въпросите на правосъдието, свободата и сигурността Жак Баро", пише още Янев.

"Не очаквам от Вас да "избягате с махленски аргументи, нелепи и комични", както обичате да казвате. Надявам се, че няма да приложите методите на Вашия коалиционен партньор Ахмед Доган, който вместо да се яви на пряк политически дуел с мен, изпраща радикалния ислямист Ахмед Башев. Вярвам, г-н Станишев, че ще дойдете лично и няма да изпратите Румен Петков", казва лидерът на РЗС.

Споделяне

Още от България