"Юниливър" ще открие фабрика за маргарин в Добрич

"Юниливър" ще открие своя фабрика за маргарин в началото на май в Добрич, съобщи областната управа, след като мениджърът на фабриката Етиен Питърс е запознал областния управител Иван Иванов с инвестиционната програма.

През февруари "Юниливър" закупи маргариненото производство на маслодобивния завод "Калиакра". Рафинерията държи 80% от маргариненото производство в страната, според данни на областната управа.

Добричка област има най-големи слънчогледови масиви и годишно се добиват около 110 000 тона от маслодайното семе. Според пресцентъра на областната управа новият завод ще ползва суровина на местни производители. През октомври фабриката ще пусне нови видове маргарин.

"Юниливър" закупи завода за маргарин и в румънския град Тургу Муреш през 2000 година. След извършената модернизация фабриката вече отговаря на европейските стандарти и произвежда марките RAMA и DELMA.

"Юниливър" е една от водещите компанни в света в производството на хранителни продукти и продукти за домашна и лична хигиена. Сред по известните и марки са "Knorr", Rexona, Dove, Lux, Denim и други.

Споделяне

Още от Бизнес