Борисов изчисли

За година България загубила 10 млрд. лв. и репутацията й е нула

Борисов на храмовия празник на манастир "Свети Илия" в Чинтулово

Държавата е загубила 10 млрд. лева за една година управление на БСП, "ДПС" и репутацията на България в момента е нула, каза в неделя лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който първо уважи храмовия празник на манастира "Свети Илия" в сливенското село Чинтулово, а после посети Стара Загора.

"Една година управление, тези хора викат "бедни сме”. Сега трябва две години пак да работим, за да възстановим. Точно като този манастир, изгорен до долу и ние, българите, едно по едно, всеки, колкото може, да помага. Същата работа. Ето, като този манастир тук. Идвали са турци, османлии, ограбвали са, каквото има, запалват и после ние българите си го градим. Така е и в държавата – минат, обират я и след това пак наново”, заяви Борисов в Чинтулово.

"Три милиарда са загубите в енергетиката. Болниците, митниците са с над половин милиард към момента. До края на годината 1 милиард влезе в контрабандата на управляващите, когато Корнелия Нинова и Орешарски говореха глупости по наш адрес. Наследството ще е изключително тежко и то ще стане ясно още в следващите седмици, когато влезе служебното правителство и изкара цифрите, които са там”, допълни Борисов в Стара Загора.

По думите му, управляващите са се опитали да излъжат и за НЕК. "Не че са малко 150 милиона загуби, но те са тройно по-големи. Ще направим всичко необходимо, но куп неща трябва да се направят, за да се възвърне на първо място репутацията на България”, каза Борисов.

Той отбеляза, че ако ГЕРБ бяха управлявали държавата, досега щяха да са готови магистралите "Струма" и "Марица" и да е започнало изграждането на междуградските и селските пътища. По думите му сегашното управление е съсипало тези проекти.

Борисов се похвали, че експертният потенциал на ГЕРБ е несравнимо по-добър от на всички други партии взети заедно. "Имаме достатъчно хора, с които можем да работим и да направим тези реформи, които са необходими. От младите очаквам да станат по-активни, защото това е рядък шанс, който партията дава на толкова хора - да стават министри още на по 32-33 години”, посочи Борисов.

По думите му, заместник-министри, областни управители, кметове са хора, които самият народ избира и не са просто назначени – мажоритарно биват избирани и се справят добре. 

Споделяне

Още от България