За санкции срещу РСК "МИГ" ще се мисли в края на февруари

Не е имало прекъсване в изпълнението на договора между руската самолетостроителна корпорация МиГ и българското министерство на отбраната за модернизиране на 20 изтребители МиГ-29, съобщи пресслужбата на корпорацията в руския информационния сайт RosBusinessConsulting.

Корпорацията МиГ не е получила от българските си партньори никакви официални оплаквания, свързани с изпълнението на договора, посочва пресслужбата на корпорацията.

По-рано днес онлайн изданието на руския вестник Время новостей цитира вчерашна информация на Ройтерс от София, че българското министерство на отбраната е наложило на компанията МиГ глоба от 600 000 долара за забавяне на изпълнението на договора за модернизиране на 20 самолета. Вестникът намеква, че проблемите между руската самолетостроителна компания и българската страна може би се дължат на това, че ръководството на МиГ сега проявява интерес към друг клиент - Индия. Вестникът припомня, че миналата седмица в Делхи бе подписан договор за продажба на индийския военен флот на 20 самолета МиГ-29 с корабно базиране.

Споделяне

Още от Бизнес

Колко време давате на новия парламент?