Задържан е издирваният от четири години магистрален бандит Емил Милев-Кроки

Емил Милев-Кроки

При специализирана полицейска акция е бил задържан издирваният от четири години като член на бандата за магистрални обири "Крокодилите" Емил Милев-Кроки, съобщи в неделя главният секретар на МВР Светлозар Лазаров, цитиран от агенция "Фокус".

 

В операцията по залавянето му са участвали служители от Главна дирекция "Национална полиция", ОДМВР - София, и Специализирания отряд за борба с тероризма. Повече подробности не се посочват.

 

Емил Милев и брат му Евгени Милев-Гейзо са сочени от полицията като едни от най-бруталните бандити, специализирани в обирите по пътищата. Тяхната банда "Крокодилите" нашумя на 14 декември 2009 г., когато нейният член Димитър Митрев-Богровеца беше убит при престрелка с полицията на магистрала "Тракия". Това стана по време на акция по сигнал за обран турски гражданин.

 

Тогава от МВР съобщиха, че издирват още двама от нападателите на турчина, които били точно братята Милеви. Полицията твърдеше, че дори по-големият брат Емил е ранен. Въпреки това той успял да се измъкне в снежните преспи от преследващите го полицаи. От тогава Кроки е в неизвестно, а брат му Евгени обяви пред редица медии, че е бил в Германия по онова време и разбрал от интернет, че е издирван. Гейзо бе арестуван при връщането му в България.

 

През март 2010 г. Евгени Милев бе пуснат от ареста срещу парична гаранция и не му бяха повдигнати обвинения за грабежа на турския гражданин, но междувременно срещу двамата братя се водеше дело за друг обир срещу руски гражданин от 2004 г. След една осъдителна и две оправдателни присъди в крайна сметка през март 2012 г. "Крокодилите" бяха окончателно оневинени за извършването на това престъпление поради липса на доказателства.

 

Не е ясно какви обвинения ще бъдат повдигнати сега срещу Емил Милев.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Докъде е проникнала руската шпионска и пропагандна мрежа в България?