Задавили се, препили, намушкан от бик и неуспял самоубиец в "Пирогов" за празниците

Задавили се, препили, намушкан от бик и неуспял самоубиец в "Пирогов" за празниците

Няма особено тежки случаи на пациенти, които са потърсили помощ в "Пирогов" по празниците, съобщиха от института за спешна помощ в понеделник.

През института за три дни все пак са преминали 1700 пациенти, като 212 от тях са били приети за лечение, съобщи д-р Кирил Христов, дежурен ръководител на спешния хирургичен кабинет.

Трима пациенти са постъпили със симптоми на задавяне и от хранопровода им са били извадени парчета месо. При двама от тях месото е било сравнително лесно премахнато, а при една пациентка днес ще се прави повторен опит.

Млада жена е опитала да се самоубие, като се е намушкала с нож в корема. За щастие няма увредени органи и е спасена.

Опериран е и мъж, стъпкан от бик. Той е със сериозни травми - увреждане на черен дроб, спукан лумбален прешлен и наранявания по главата.

Прекалили с алкохола също са били докарани в института, които се е наложило да бъдат приети за очистване. Те вече са изписани - млада жена с над 2.4 промила алкохол, две петнайсетгодишни момчета - едното с 1.7 промила, а другото - 1.8 промила.

Най-много са пациентите с травми на крайниците. През детската травматология са минали 120 деца, девет от тях са приети за лечение предимно със счупвания при игра.

Споделяне

Още от България