Загина мениджърът на фирмата, която строи част от магистрала “Тракия”

Мениджърът на гръцката фирма “Актор" Полихронис Хапсалис загина при катастрофа на автомагистрала "Тракия" в сряда около 17 часа, съобщи пресцентърът на МВР. “Актор” изгражда отсечката от Нова Загора до Ямбол на магистрала “Тракия”. Хапсалис отговаряше персонално за обекта.

Полихронис Хапсалис е шофирал пикапа си “Тойота Хайлукс". Автомобилът се е движел с несъобразена скорост по мокрия път и на 145-ия километър на “Тракия” край Шишманци се блъснал във “Фолксваген Пасат". Двете коли излезли от платното. Тойотата се е преобърнала, а 37-годишният мъж е починал на място.

Полихронис Хапсалис е завършил в България строително инженерство. Семеен, с дете, живееше в България от около 15 години. Той ръководеше проекта за ремонт на Синдикалния дом в Пловдив и за строителството на лот 3 на магистрала “Тракия”. Изграждането на този участък се оказа проблемен за гръцката фирма, която на няколко пъти преправяше пътния възел на Нова Загора и преасфалтира два участъка за своя сметка. Премиерът Бойко Борисов дори се закани на “Актор”, че няма да участват в следващи търгове заради гафовете с “Тракия”.

Споделяне

Още от България

Кой е най-добрият вариант след падането на кабинета "Петков"?