Заимов обвини кмета, че управлява транспорта на парче

Заимов обвини кмета, че управлява транспорта на парче

Транспортът в София е в криза и причината за това е, че Бойко Борисов и неговата администрация управляват на парче, заяви кандидатът на кмет на столицата на “Алианс за София” Мартин Заимов.

Според него метрото се строи скандално бавно, а в същото време по 400 нови автомобила се регистрират всеки ден в София, движейки се по непригодени за такъв трафик улици. Заимов отбелязва, че ремонтите на пътната мрежа се планират без връзка с броя на колите в София, нуждите на софиянци и  тяхното ежедневие. 

Той обеща завършването на първата метролиния да стане до  края на 2008 г., на прокарването на подземната железница от жк ”Надежда” до кв. ”Хладилника” да стане до 2011 година. Кандидатът предвижда ускорено строителство на метрото по линията кв. ”Княжево” до кв. ”Левски”.

Мартин Заимов вижда решаване на проблемите с натоварения трафик в построяване на система от 5 паркинга с общо 5000 места в подстъпите към идеалния център и още 4 на първите станции по метродиаметъра.

Претендентът за кметския стол залага на изграждането на 100 км мрежа от велосипедни алеи до края на мандата си и въвеждане на система за ползване на колелета под наем. Като приоритет се поставя приключване на строежа на транспортните пръстени на София и на пробивите “Каблешков”, “Данаил Николаев”, “Сребърна – Симеоновско шосе”, “Сахаров – Драган Цанков”.

Споделяне

Още от България