Заимов опроверга да е уговарян дебат с Борисов

Кандидатът за кмет на София Мартин Заимов опроверга в четвъртък изнесената от настоящия управник на столицата информация, че между двамата е уреден дебат, който ще се състои на 10 октомври в сутрешния блок на Нова телевизия.

От съобщение на предизборния щаб на подкрепения от СДС и ДСБ претендент става ясно, че Заимов е бил поканен от журналиста Георги Коритаров да участва в предаването му на посочената дата и се отзовал както на поканите и на другите медии. "Нито аз, нито моят щаб сме определяли Георги Коритаров за посредник, въпреки уважението ни към неговото предаване и медията, която представлява", посочва Заимов и допълва, че от медиите, а по-късно и от писмо на Бойко Борисов научил, че и сегашният кмет ще участва в същото предаване.

"Това не са "игрите", които, според Вашия израз, "г-н Заимов и щабът му се опитват да играят", нито "медийни трикове", заявява Заимов. Не владея "медийни трикове", а и никога не бих ги използвал като заместител на реално свършена работа", посочва той.

Предложението, отправено от предизборния му щаб, е за публичен дебат, както се правят подобен род събития в целия демократичен свят, пише в съобщението. "В договарянето на дебата първоначално няма три страни, а две - двамата кандидати чрез техните щабове. Определя се регламент, определя се времетраене, определя се неутрална територия за дебата, място, което да дава възможност на максимален брой медии и евентуално публика да проследят и да участват в събитието", посочват от "Синия лъв".

Според Заимов в 8 часа сутринта гражданите на София, които плащат данъците и таксите на общинския бюджет, обикновено се подготвят за работа или чакат по спирки и в задръствания на път за работа. "Ние като отговорни кандидати за кмет на града, им дължим в удобно за тях време да се запознаят с позициите и бъдещите ни планове за това как се харчат и как занапред ще се управляват парите им", заявява в съобщението си Мартин Заимов.

"Обяснявате нежеланието си за участие в дебати с "натоварена програмата на всички кандидати, свързани и с пътувания в страната". Оставам с недоумението какво има да прави в страната кандидат за кмет на София и защо трябва да проявява надменност към гласоподавателите и правото им на информиран избор", пише в съобщението на Заимов.

Все пак той щял да отиде в студиото на Нова телевизия в уговорения с Коритаров час, в който явно ще се появи и Бойко Борисов.

Споделяне

Още от България