Заклещен в скали край Банско британски сноубордист бе спасен с хеликоптер

Заклещен в скали край Банско британски сноубордист бе спасен с хеликоптер

Британски сноубордист, заклещил се в отвесни скали при спускане в местността Демянишка поляна в Банско, бе спасен след едночасова акция, в която се включи и медицински хеликоптер на застрахователната компания "Лев Инс".

23-годишният Джак Елекот е бил изваден с лебедка, спусната от летателната машина, той не е сериозно пострадал. Той и негов приятел са попаднали в капана на отвесни скали при спускане. Приятелят на Елекот е успял да се измъкне и да извика помощ.

Около 14.45 ч. от Планинска спасителна служба са подали сигнал до екипа във въздушната линейка, че се нуждаят от спешно съдействие за изваждането на заклещения сноубордист, както и за бързото му транспортиране до лечебно заведение.

От застрахователната компания припомнят, че на 24 януари медицинският хеликоптер транспортира тежко пострадал турски сноубордист. Тогава действията на служителите от Планинската спасителна служба и на пилотите от медицинския хеликоптер се оказват животоспасяващи за Алпер Боскурт, който е бил с множество счупвания, тежък кръвоизлив и вътрешни разкъсвания.

Само преди дни Боскурт е изписан от болницата в Разлог и вече се възстановява в родината си.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?