Зам.шеф на БСП заплаши с Филчев областния управител на Плевен

Заместник-председателят на ВС на БСП Румен Петков и бивш плевенски кмет ще сезира прокуратурата за действия на областния управител на Плевен Николай Маринов. Петков се закани, че "ще ангажира лично вниманието" на главния прокурор Никола Филчев, който е в добри отношения със социалистите.

Румен Петков твърди, че документите, с които разполага, уличават в престъпление по служба областния управител на Плевен, предаде Дарик радио. Той цитира договори за отдаване под наем на държавни имоти, без да е провеждан търг или конкурс. Повечето сделки са на територията на народен парк "Кайлъка", като единият от обектите е даден на наемателите с право на стопанисване за срок от 50 години.

Петков твърди още, че Николай Маринов е продавал и отдавал под наем ведомствени жилища, частна държавна собственост на лица, които не отговарят на условията за получаването им. Два от апартаментите, според заместник-председателя на БСП, са продадени на цени два пъти по-ниски от данъчната им оценка.

От кабинета на областния управител обясниха, че по време на мандата на Николай Маринов не са продадени държавни жилища, стопанисвани от него, в качеството му на областен управител. За изясняване на тези казуси Маринов прекъсва лятната си отпуска и се очаква утре да направи официално изявление.

Споделяне

Още от България