Заплатите за младите учители от юни с 5% процента по-високи

Заплатите за младите учители от юни с 5% процента по-високи

Заплатите на учителите до 35 години ще бъдат увеличени от 1 юни, а за повишението на възнагражденията и за останалите преподаватели, както настояват учителските синдикати, се водят преговорите, съобщи в Бургас министърът на образованието и науката Анелия Клисарова.

 

По думите ѝ, че на дневен ред са две стратегии за развитие на висшето образование и комуникационно информационните технологии. Те са готови и до 15 дни ще влязат за решение в Министерски съвет, каза просветният министър.

 

По думите ѝ министерството обмисля и въвеждането на стажанти учители, които да работят в училищата. По-рано днес Клисарова съобщи, че в Бургас ще има нов здравен факултет, в който ще се обучават медицински сестри и рехабилитатори. През учебната 2014-2015 година във факултета ще бъдат приети 140 рехабилитатори, 80 медицински сестри, а преподавателите, който ще работят там на трудов договор ще бъдат 46.

 

Здравният факултет ще бъде създаден към университет "Проф.д-р Асен Златаров". По новото изискване, медицинските сестри трябва да имат степен "бакалавър" и да учат 4 години.

Споделяне

Още от България

Защо Слави Трифонов скри имуществото си?