Започна обработката на канализационните шахти в София срещу зарази

Започна обработката на канализационните шахти в София срещу зарази

Започнала е обработката на канализационната мрежа на София срещу гризачи и инсекти, за да се предотврати разпространяването на зарази с отпадните води,  съобщиха от концесионера на столичната ВиК-мрежа "Софийска вода" в понеделник.

Близо 15 000 шахти, които са част от канализационната система на града, ще бъдат третира със специални препарата.

Дератизацията и дезинсекцията се извършват от специализирани фирми, регистрирани в Министерство на здравеопазването. При провеждането на процедурата, се спазват стриктно всички стандарти за безопасност. За унищожаване на вредителите се използват биоцидни препарати, разрешени за употреба от Министерството на здравеопазването. Препаратите са напълно безвредни за хората, вземат се и необходимите мерки за опазване на околната среда от замърсяване като се спазват изискванията за дози, концентрация и време на експозиция, уверяват от компанията.

Тя допълва, че се придържа към всички предписания за хигиена и безопасност на Столичната регионална здравна инспекция и редовно обработва своите обекти против гризачи и инсекти. Дружеството работи в синхрон с инспекцията, която наблюдава популацията на вредителите и издава съответни предписания за превантивна борба срещу увеличаването им, посочва се още в съобщението.

Споделяне

Още от България