Запор върху още една сметка на вдовицата на Самоковеца

Софийската окръжна прокуратура наложи запор върху още една банкова сметка със значителни суми в нея на Ангелинка Димитрова, вдовица на убития в Амстердам Константин Димитров – Самоковеца, съобщиха във вторник от прокуратурата. Срещу Димитрова се води дело за пране на пари, а съпругът ѝ бе считан за основна фигура в едрата стокова контрабанда у нас.

До момента държавното обвинение е запорирало всички известни сметки на Димитрова. Разрешено е разкриването на банковата тайна. Прокурорите са установили и доказателства за престъпления, подсъдни на Софийската градска прокуратура.

Делото срещу  Димитрова е сред първите дела за отнемане на незаконно придобито имущество, с което ще отчитаме реални мерки срещу престъпността пред Брюксел.

В края на септември бе отстранен наблюдаващият прокурор по делото Пламен Марков, тъй като не наложил възбрана върху собствеността на недостроения хотел на Самоковеца “Константин палас” в Боровец, който бе купен от Петя Славова, собственик на “Инвестбанк” и “Феста холдинг”. Тогава главният прокурор Борис Велчев дори посъветва обвинителя да си подаде оставката, но Марков контрира, че няма основание за това, защото си е вършил както трябва работата.

По искане на българските власти проверки за имуществото на Ангелинка Димитрова като наследник на Самоковеца се извършват в Англия, но оттам все още няма официален отговор. 

Споделяне

Още от България