Затворник с оставащи 4 месеца от присъдата избяга в Пловдив

Издирваният Младен Младенов е с тежко онкологично заболяване

Младен Младенов. Снимка: МВР

Затворник, изтърпяващ присъда от година и половина за кражба, избяга от пловдивкста болница, където е бил настанен на лечение, съобщиха от МВР.

На 59-годишния Младен Младенов са му оставали едва 4 месеца до края на наказанието и е трябвало да ги изтърпи в Затворническо общежитие в Пловдив, поради което и не е бил под постоянна охрана в болницата.

По неофициална информация Младенов е страдал от тежко онкологично заболяване, като лекарските прогнози са били песимистични по въпроса дали той ще доживее излизането си на свобода.

Въпреки това затворническата администрация така и не го е предложила за условно предсрочно освобождаване, каквото право Младенов има. Прокуратурата, от своя страна, не е прекъснала изпълнението на наказанието, каквато възможност също съществува, за да му се даде шанс най-малкото да се сбигува с близките си.

59-годишният мъж е постъпил в Университетската болница "Свети Георги" на 9 юли, а два дни по-късно е избягал На 11 юли Младенов е напуснал болницата след 8.40 часа, а липсата му е установена едва около 19.00 часа, когато е направена проверка от затвора. Районната прокуратура в Пловдивнареди проверка на действията на затворническата администрация, за да види дали има нарушения там.

"Младен Младенов вече е обявен за общодържавно издирване. Администрацията на затвора го е проверявала един път на ден, като снощи са установили, че вече го няма! Излежавал е присъда за кражба, която е шестата му такава, последната е от 2013 г. Проверени са негови близки и приятели, включително такива във Варна и Сопот. Разпитана е и бившата му жена. Към момента нямаме информация да се е свързал с някого", обявиха от държавното обвинение пред местни медии в четвъртък.

Това е пореден подобен случай в града в последните месеци. Преди около две седмици арестант избяга през прозореца на тоалетна в Районното полицейско управление в града, а два дни по-късно се предаде доброволно в Окръжната прокуратура в Монтана. През април пък от затвора в Пловдив избяга и рецидивист, осъден за разпространение на наркотици. Той беше заловен след издирване в продължение на две седмици.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?