Завърнаха се децата от ансамбъл "Звънче", чийто автобус аварира в Турция

38-те деца от танцовия ансамбъл "Звънче" към шуменското читалище "Тодор Петков", чиито автобус претърпя авария в Турция, са пристигнали тази нощ на българската граница около 1.00 ч., съобщиха от Гранична полиция.

След като приключило едноседмичното гостуване в Турция на танцовия ансамбъл "Звънче" към шуменското читалище "Тодор Петков", в понеделник следобед групата от 10-12-годишни ученици се отправила към България. Към 20.30 часа , на около 30 километра от границата, на турска територия, автобусът, нает за пътуването от шуменска фирма за превози, се повредил, предаде БТА.

Ръководителят на групата веднага уведомил за случая в Шумен, РДВР оказала съдействие и с намесата на главния секретар на МВР ген. Бойко Борисов децата са получили навременна помощ. Със съдействието на българския консул в Одрин Георги Димов автобус на турската полиция е превозил децата до Капъкуле.

Групата била настанена във ВИП-залата на ГКПП - Капитан Андреево, където е изчакала час и половина от Шумен да пристигне друг автобус. От Гранична полиция са им осигурили чай и храна.

Шуменският автобус, който е пристигнал, за да прибере децата, е бил на Капитан Андреево около 2.30 ч. през нощта. Авариралият в Турция автобус се ремонтира на граничния пункт.

Споделяне

Още от България

Колко време давате на новия парламент?