Здравните инспекции в Търговище и Шумен с една шефка

Пепа Калоянова бе назначена в сряда за изпълняващ длъжността директор на две Регионални здравни инспекции (РЗИ) - в Търговище и Шумен.

Това предизвика втора подписка на медици от Търговище срещу уволнението на предишната шефка на тамошното звено на инспекцията Венка Стоянова, която е и областен координатор на ГЕРБ в града. Тя беше освободена без предупреждение на 20 септември, а зам.-директорът на РЗИ Мариян Кючуков, който първоначално бе предложен да заеме нейното място, отказа назначението.

Служители на инспекцията и здравни специалисти от региона изпратиха тогава отворено писмо с подписка до ресорния министър Таня Андреева с настояване Стоянова да бъде възстановена на поста.

Защитниците на бившия директор на РЗИ Търговище са на мнение, че смяната на ръководството на звеното е продиктувано от политическата принадлежност на бившия директор. "Въпреки политическата си кариера като областен координатор на ГЕРБ, д-р Стоянова винаги е била безпристрастна и адекватно е реагирала в работната ситуация", гласи писмото.

Пепа Калоянова ще изпълнява длъжността директор на двете здравни инспекции до провеждането на конкурси и назначаването на новите ръководители.

Споделяне

Още от България