Жената, чието тяло бе намерено обгорено в Пловдив, вероятно се е самоубила

В случая с намереното обгорено тяло на Младежкия хълм в Пловдив най-вероятно става въпрос за самоубийство, съобщи говорителят на Районната прокуратура Атанас Илиев, който се позова на съдебно-медицинската експертиза.

Патолозите са установили, че 45-годишната Даниела Накова е изгоряла жива. Аутопсията на тялото отхвърля версията за убийство и запалване, за да бъде прикрито, каза Илиев.

Цялостната експертиза на съдебните медици все още не е готова и не може да се каже дали жената е приела медикаменти, алкохол или наркотични вещества.

В процес на установяване е и с какво и по какъв начин се е самозапалила. Няма данни в момента на самозапалването на Даниела с нея да е имало друг човек, допълни прокурорът.

Имаме насоки, че жената е страдала от психично заболяване, най-вероятно шизофрения, което предстои да установим по съответния документален ред, обясни Илиев. Версията, по която се работи, е, че именно тези психични отклонения са довели до самозапалването.

Разследващите проучват и версията за умишлено склоняване към самоубийство. Текат разпити на близки на Даниела Накова, на нейни роднини, съседи и клиенти. Жената е работила като козметик в апартамента си.

Споделяне

Още от България

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?