Журналистка прави концерта за старта на метрото за 47 500 лв.

На две плазми ще се върти историята на подземната железница

Журналистка прави концерта за старта на метрото за 47 500 лв.

“ТВ Ентъртейнмънт” на журналистката Надежда Кехайова ще организира концерта за откриването на втория лъч на метрото от жк.”Надежда” до бул.”Черни връх” на 31 август. Това съобщи изпълнителният директор на “Метрополитен” Стоян Братоев пред Mediapool.

Компанията единствена е подала документи за участие в конкурса, като предложената цена е 47 500 лв.

Освен официалната церемония по откриването, която ще струва около 1800 лв., ще има и още куп съпътстващи мероприятия. Председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу ще бъде посрещнат от ансамбъл "Филип Кутев" в метростанция "Сердика".

За народа ще бъде организиран “исторически концерт. Той ще започне в 12 часа на 31 август пред НДК. Около час и половина Силвия и Теди Кацарови, трио "Гранде Тенори", рок група "Турбо" и Поли Генова щке забавляват столичани. Събитието ще бъде заснето от подвижна телевизонна станция.

Ще има и две изложби с 32 пана за историята на метрото. Всяко пано ще бъде с размери три на един метра. Изложбата ще бъде наредена пред Ларгото и НДК.

Абонат за веселата част на програма “Транспорт”

Фирмата на 34-годишната Надежда Кехайова често е печелила доста поръчки за официални мероприятия по оперативна програма “Транспорт”, като основно те са свързани с метрото. “ТВ Ентъртейнмънт” е организирала откриването на метростанциите от жк.”Младост” до бул.”Цариградско шосе” през пролетта, посещението на турския президент Абдулах Гюл в метрото, демонстрацията с пробивната машина и други.

Още


Във вестибюла на метрото при черквата “Св. Петка” пък ще бъде направен постоянен информационен център. В него на две плазми ще се върти историята на построяването на подземната железница досега.

На 65-странична книжка също ще бъде разказана историята на метрото. Тя ще се отпечата в 1500 екземпляра. Отделно ще има дискове за медиите.

На всяка метростанция ще бъде поставена месингова табела, на която ще бъде изписано, че парите идват от Европейския съюз.

Всичко това се прави по изискване на Европейската комисия, изтъкна Стоян Братоев. Той отбеляза, че бюджетът за тържествата е скромен на фона на инвестицията от над 800 млн. лв.

Навремето Брюксел ни направи забележка, че сме предвидили толкова малко пари за публичност и информираност и поиска да увеличим парите два-три пъти, но ние не го направихме, обясни инж.Братоев. По думите му сега се оказва, че дори и от планирания бюджет от 60 000 лв. ще се направят икономии.

Строителството на софийското метро е най-успешният европейски проект в България и локомотивът на оперативна програма “Транспорт” по оценка на Брюксел. Това е причината и Европейската комисия с охота да пренасочва към проекта средства от забавени проекти, финансирани от европрограмата.

Споделяне

Още от Бизнес