Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

1000 британски войници са в готовност заради напрежението около Украйна

1 коментар
Снимката е илюстративна

Великобритания нареди на 1000 военнослужещи да бъдат в състояние на готовност да окажат помощ, в случай че при руско нападение срещу Украйна се стигне до хуманитарна криза, предаде Ройтерс.

Повече подробности не се съобщават.

Ройтерс отбелязва, че това се случва, преди визитата на британският премиер Борис Джонсън в Брюксел и Варшава в четвъртък. Очаква се той да изтъкне необходимостта от твърдо придържане към принципите на НАТО и ще обсъди начини как Великобритания би могла да окаже военна помощ, докато Русия струпва войски по украинската граница.

Обиколката му е част от усилената международна дипломация в контекста на напрежението около Украйна.

В понеделник Лондон обяви, че ще изпрати още 350 войници в Полша, след като миналата година вече изпрати 100, които да ѝ помогнат за справянето с миграционната криза по границата с Беларус.

В сряда британската премиерска канцелария повтори, че всякакво по-нататъшно военно навлизане на Русия в Украйна вероятно ще доведе до масово разселване на хора по границата на Европа, което ще засегне страни като Полша и Литва.

От "Дауининг стрийт" уточниха, че Джонсън ще обсъди с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг предложението на Великобритания да подсили отбраната на алианса, включително чрез удвояване на военните си в Естония, чрез повече самолети на Кралските военновъздушни сили вЮжна Европа и чрез изпращането на плаване в Източното Средиземноморие на патрулния кораб "Трент" и разрушител Тип 45.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

1 коментар

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. т€еритория на Мики Маус
    #1

    Браво! Напълно готови да дарят живота си за корупцията в най-корумпираната държава в Европа! Kорупцията е нищо, докато някой не е готов да умре за нея!

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.