Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

1000 кюрдски имигранти пристигнаха с кораб в Сицилия

0 коментара

В сицилианското пристанище Катания днес беше обявена "извънредна хуманитарна ситуация" с пристигането на товарния кораб Моника, превозващ 1000 нелегални кюрдски имигранти, включително 300 деца и 200 жени, съобщиха Ройтерс и ДПА.

Въпреки очакванията на лекарския екип, който беше изпратен при имигрантите, повечето от тях са в добро здраве след едноседмичното морско пътуване при високи температури и лоши хигиенни условия, на търговския кораб с дължина около 80 метра, пише Ройтерс.

Според ДПА, корабът, идващ от Ливан, превозвал предимно кюрди от Ирак и Сирия, които платили по 4 000 долара за пътуването до Италия. Според източници от Ливан имигрантите казали, че отиват на гости при роднини в Германия.

Имигрантите се превозват с автобуси до приемен център, където ще получат храна и подслон и ще бъдат идентифицирани. Пристигналите днес кюрди са най-големия брой нелегални имигранти, акостирали някога в Сицилия, допълва ДПА.

Корабът Моника, плаващ под флага на Тонга, е бил засечен да дрейфува първоначално от френски патрули в източното Средиземноморие. По-късно през изминалата нощ той бил взет на буксир от италианската фрегата Персео, която днес след обед го отведе в Катания.

По БТА

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

0 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.