Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

1000 лв. е струвало решението на ТЕЛК-Ловеч

5 коментара
1000 лв. е струвало решението на ТЕЛК-Ловеч

От 200 лв. до 1000 лв. подкупи са взимали в ТЕЛК-Ловеч за издаване на експертно решение, което гарантира инвалидна пенсия и други придобивки.

Шефката на местната лекарска комисия бе арестувана при акция на ГДБОП в четвъртък. В себе си тя е имала около 20 хил.лв. Заедно с нея бе задържан и мъж, който бил в ролята на посредник.

От прокуратурата твърдят, че в схемата са били замесени всички от местния ТЕЛК, както и други лекари.

Системата на ТЕЛК се нуждае от радикална реформа, заяви по повод събитията в Ловеч пред Нова телевизия адвокатът по медицинско право Мария Петрова.

"Така, както са разписани сега, правилата създават предпоставки и за корупционни практики. Освен това никой не иска да работи в ТЕЛК. Медиците там са на доизживяване”, заяви тя.

Според Капка Панайотова от "Център за независим живот” комисиите ТЕЛК трябва да бъдат премахнати в сегашния им вид.

"Освен инвалидната пенсия, експертното решение от ТЕЛК дава поне още 10 придобивки – стикери за паркиране, билети за транспорт. Абсурдното е, че държавата дава придобивката, но градският транспорт често е недостъпен. Този цинизъм не може да продължава. Ето защо единственото нещо, за което трябва да се ползва решението на ТЕЛК, е социалното осигуряване. Всичко друго следва да бъде индивидуално”, каза Панайотова.

Ключови думи

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

5 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Александър Павлов
    #5

    Гледайте сега как сиганските барони ще ревнат в синхрон с Нинова и Йончева че Прокуратурата е расистка !

  2. [email protected]
    #4

    Някой упорито иска да направи така че,и реални инвалиди да бъдат отрязани от инвалидност. Така се говори,и така се действа сякаш всички инвалиди са фалшиви или нямат нужда от процентите които са им дадени!

  3. Дядо ми Петър
    #3

    При тази скорост ще са необходими няколко десетилетия за да се разчисти цялата тази смрад. Необходими са далеч по-крути мерки. (Да, ама нали идват избори!)

  4. обикновен
    #2

    Тази практика е от десетилетия. Затова в България сигурно десетки хиляди доволно получават инвалидни пенсии и облаги, осигурени чрез подкуп и връзкарство, вместо действително нуждаещите се хора. Прокуратурата се задейства твърде късно, но все пак е по-добре от нищо.

  5. т€еритория на Мики Маус
    #1

    При д€мокрацията всикчо е стока! Другото е гаден комунизъм, отречен от историята, Сорос и Ротшилд! И САЩ!

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.