Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

1107 са новозаразените, починали са още 2 души

2 коментара
Снимка: БГНЕС

Тенденцията за увеличен брой новозаразени с коронавирус остава стабилна. За последното денонощие са установени още 1107 при 5374 теста, т.е. делът на положителните проби е над 20%. Над 65% от тях са неваксинирани. Очаква се броят на новите случаи да продължи да расте.

Починали са още двама души, които са били неимунизирани. С това общият им брой става 37 283. Излекуваните са 633.

В момента активните случаи у нас са почти 11 хил. Расте и броят на постъпилите в болници, те вече са 533, 38 от които – в интензивни отделения. За последното денонощие за лечение са приети още 96 души като близо 73% от тях не са ваксинирани.

Наред със скока при новозаразените се наблюдава и засилен интерес към имунизацията. За изминалите 24 часа са поставени 3930 дози.

Очаква се в следващите дни да бъдат въведени нови противоепидемични мерки. Те ще включват задължително носене на маски в болници, социални домове и детски ясли. За градския транспорт и други обществени места засега маските ще са препоръчителни.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

2 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Danko
    #2

    Починали са не 2, а 200 души, но от сърдечно-съдоби заболявания. И понеже такава смърт е прекрасна, ТИЯ ни я пожелават на всички нас. Щом не желаят да предприемат каквито и да било мерки и теглилки за справянето с този бич за българския народ. А ни опяват за клетите 2 старци.

  2. Мунчо Велики
    #1

    Mediapool, моля ви, дайте ни една друга статистика! Ваксини за колко милиарда долара залежават по складовете? Колко милиарда долара ще са загубите на фармацевтичните компании, от това, че срокът на годност на тези ваксини изтича? (а никой вече не ще да се ваксинира, не само в България, а и в останалата част от Европа, както и Африка и Северна и Южна Америка)

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.