Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

1200 пакистански доброволци се присъединяват към талибаните

0 коментара

1200 пакистански доброволци преминаха днес в Афганистан, предадоха осведомителните агенции. С тях броят на пакистанците, които през последните четири дни се присединиха към силите на талибаните става 4400.

Те преминават границата с Афганистан въпреки забраната на пакистанските власти. Засега Исламабад се въздържа да употреби сила, за да ги спре. На границата с Афганистан са се струпали още около 10 000 въоръжени пакистанци, които възнамеряват да се бият на страната на талибаните срещу САЩ, съобщи ИТАР-ТАСС.

Според лидер на пакистанската екстремистка групировка Техрик нифаз-и-шариа Мохамади (Партия за строго прилагане на шериата) пакистанските доброволци са въоръжени с автоматични и други видове оръжия.

На страната на талибаните премина и племето бареч, което подкрепя бившия афганистански премиер Гулбедин Хекматияр. Племето наброява 50 000 души. По решение на съвета на старейшините 70% от бойците му се присъединили към талибаните, за да воюват заедно с тях срещу САЩ.

Рано тази сутрин бомба рани девет афганистанци в Кабул, предаде АФП. Ранените със сигурност са от религиозната полиция на талибаните, тъй като заради полицейския час по това време по улиците на Кабул се движат само патрули на талибаните, отбелязват агенциите. Жителите на афганистанската столица чули още няколко експлозии в ранните утринни часове, съобщават кореспондентите на АФП.

Днешната бомбардировка над Афганистан е най-масираната от началото на военната кампания на САЩ. Американски самолети обстрелвали всички позиции на талибаните по близо 50-километровата фронтова линия.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

0 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.