15 души загинаха при престрелка с предполагаеми терористи в Шри Ланка

Сн. ЕПА/БГНЕС, архив

15 души, сред които и 6 деца, загинаха при престрелка на източното крайбрежие на Шри Ланка. Телата им са намерени в къща, която била обградена от полицейски командоси, подкрепени от армията, предаде БТА. Предполага се, че в нея са били част от терористите, свързани с атентатите в църкви и хотели на Великден, при които загинаха над 350 души.

Възникнала престрелка, последвана от най-малко три експлозии.

Говорител на полицията, цитиран от ДПА, каза, че след претърсване на къщата са били намерени телата на 15 души, сред които на три жени и шест деца. Полицията смята, че един или повече атентатори самоубийци е причинил взривовете.

Друга жена и едно дете, ранени при инцидента, са откарани в болница.

Говорител на полицията, цитиран от Ройтерс, каза, че трима предполагаеми атентатори самоубийци са сред загиналите в къщата. Според говорителя бойците вероятно са членове на групировката Нешънъл Таухид Джамаат, която е смятана за отговорна за атентатите на 21 април.

Правителството на Шри Ланка съобщи, че девет местни, добре образовани атентатори, са извършили нападенията на Великден. Осем от тях са идентифицирани, включително една жена.

Полицията съобщи, че опитва да открие следите на 140 души, вероятно свързани с "Ислямска държава", която пое отговорност за нападенията. В рамките на разследването досега са задържани най-малко 76 души, сред които граждани на Сирия и Египет.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят