160 снегорина чистят София, само с вериги към Македония

160 снегорина чистят София, само с вериги към Македония

160 снегопочистващи машини обработва улиците във всички райони на София, съобщи пресцентъра на Столична община. Работи се и в районите Банкя – Клисура, Градоман, в Панчарево – Бистрица, Железница.

Приоритетни са булевардите, по които се движи масовия градски транспорт и стръмните участъци. Хвърлят се смеси срещу заледяване. Почистват се също спирките и подлезите.

Шофьорите да се движат със съобразена скорост и с автомобили оборудвани за зимни условия.

Градският транспорт в София закъснява с до 15 минути в най-натоварените участъци, съобщиха от Центъра за градска мобилност към Столична община.

В столицата са станали 139 леки и осем тежки катастрофи през изминалото денонощие. Ранени са десет души, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Общо в страната при 21 катастрофи са пострадали 30 души през изминалото денонощие.

Един човек е загинал, други трима са с опасност за живота.

Републиканските пътища са проходими при зимни условия, казаха от агенция “Пътна инфраструктура” (АПИ). Пътните настилки са преобладаващо сухи. На отделни места са мокри, а по високите части заснежени, но са почистени. През изминалото денонощие 204 машини са обработвали републиканските пътища.

Температурите са в интервала от -15 градуса до + 4 градуса. Вятър духа в областите Видин, Кюстендил, Силистра, Хасково и в района на ресторант Златна Рибка, Девня, Суворово, Вълчи дол и Ветрино.

Ограничена видимост заради мъгла до 100 метра има на магистрала “Тракия” и главен път І-5 в района на област Стара Загора.

Товарните автомобили да се движат с вериги по главния път от Кюстендил към македонската граница на ГКПП Гюешево.

Троянски проход е затворен за движение за да се почисти от снега.

В повечето области има временно въведени ограничения, за които може да се информирате от сайта на АПИ.

Споделяне

Още от България