18/18 на ДПС във Варна се отказа от мандата

Осемнайсетият в листата на ДПС-Варна Алеко Атанасов, който събра най-много преференциални гласове на извънредните парламентарни избори, е подал заявление до ЦИК, с което се отказва от депутатското си място, съобщи в сряда областният председател на ДПС-Варна Ерджан Ебатин.

Той призна, че класирането плод на недоразумение и "механичен вот", който се прояви на евроизборите по-рано тази година. Ебатин съобщи, че общо 4600 симпатизанти на ДПС са гласували само преференциално, без да зачеркнат номера на партията, което прави вота им невалиден.

В сряда ДПС ще реши дали Йордан Цонев ще стане депутат от Варна, или на негово място ще влезе вторият в листата Ерджан Ебатин. Смята се, че Цонев ще влезе в парламента от 28 МИР Търговище, за да отстъпи място на подгласника си във варненската кандидатска листа.

Засега ДПС има един сигурен депутат от Варна, но ако при преразпределение на мандатите АБВ, ББЦ и "Атака" останат без представител от морската столица, движението ще има и втори народен представител от града.

Споделяне

Още от България