Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

18,99 млрд. лв. са дълговете на фирмите и гражданите

2 коментара

В края на март вземанията от неправителствения сектор достигат 18,990 милиарда лева, сочат данните на БНБ за развитието на паричните и кредитните показатели, огласени в петък.

Кредитите за фирми и граждани намаляват през март със 7,5% при 16,8% ръст през предходния месец.

Нарастването на кредитите на домакинствата и нетърговските организации, обслужващи домакинствата, е с 39,7% на годишна база при 55,3% през февруари. При тези кредити по цел на използване най-много нарастват жилищните кредити - с 81,3% на годишна база при 91,3% през февруари.

Нетните чуждестранни активи достигат 13,380 млрд. лв., като растежът им е с 23,5% на годишна база при 14,3% през предходния месец. Годишният темп на нарастване при тях е 12,7% при 9,6% през февруари, а чуждестранните пасиви намаляват с 4,4% при 0,7% ръст през предходния месец.

През март 2006 г. върху темповете на изменение на паричните и кредитните показатели оказва силно влияние и т.н. базов ефект - рязкото увеличение на кредитите на нефинансови предприятия, отчетено през март 2005 г.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

2 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Max Plank
    #3

    ...zashto zatuvame vse poveche vuv zaemi togava??? aaaaaaaaaa? jivot na zaem!

  2. jacko
    #1

    teq danni ne sa interesni na nikoi, nqma koi da se opliuva, nqma nishto za pliuene, egati i skukata xaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxxaxa :)

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.