2 хиляди началници с психически отклонения в руската милиция

2 хиляди началници с психически отклонения в руската милиция

Психолозите са открили в редовете на руската милиция почти 2 хиляди началници с психически отклонения и повече от 500 неадекватни, пише в сряда руският вестник "Ведомости".

Изданието цитира аналитичен обзор на отдела за кордово осигуряване към руското вътрешно министерство, обобщаващ резултатите от изследване на 21 хиляди милиционери в териториалните поделения на министерството.

Изследването е установило 526 души, заемащи ръководни постове, с неадекватен стил на ръководство (през 2008 г. те били 367). Броят на неадекватните в милиционерсике образователни учреждения са една година се е увеличил четири пъти – 47.

Освен това психолозите открили 1906 милиционерси началници с "нарушения в социално-психологическата адаптация".

Подобно психологическо изследване на милиционерите обаче не навсякъде се прави редовно и както трябва, пише вестникът. Пропуски в това отношение били установени и в Москва.

Единствените препоръки в изследването са за подобряване на психологическата помощ в милиционерските редове. Отделът по кадровото осигуряване не препоръчва уволнение на такива служители.

Публикуваните цифри съответстват в най-добрия случай само на една десета от действителния брой на неадекватните милиционери, казва пред вестника председателят на профсъюза на сътрудниците на милицията в Москва Михаил Пашкин. Според него постоянно се срещат случаи, при които началниците разговарят с подчинените си изключително нецензурно и на висок тон.

Профсъюзът непрекъснато информирал ръководството на министерството за такива случаи, но в най-добрия случай на подобни началници им се разминавало със строго мъмрене. Докато в милицията на малка заплата се вземат хора, които никой и никъде не иска да вземе, ситуацията няма да се промени, предполага профсъюзният активист.

Споделяне

Още от Свят

Какво очаквате да свърши служебното правителство?