Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

2300 бизнеслидери се събират в Давос на Световния икономически форум

2 коментара

2300 високопоставени бизнесмени, политици, инвеститори, филантропи и религиозни лидери се събират в швейцарския алпийски курорт Давос на традиционната годишна среща на Световния икономически форум (СИФ), предаде ББС.

Освен тях, в Давос ще дойдат и шоу звезди като Боно, Майкъл Дъглас, Анджелина Джоли и Питър Гейбриъл.

Форумът е прекрасна възможност да се окажете близо до Бил Гейтс или Майкъл Дел, да поговорите със сър Ричард Брансън и с шефа на “Интел” Крейг Барет, да видите основателите на “Гугъл” и шефът на “Кока-Кола” и да чуете германския канцлер Ангела Меркел, добавя ББС.

Конгресният център в Давос по-скоро прилича на противоатомно убежище, той ще бъде обграден с бодлива тел и строго охраняван от над 5500 тежко въоръжени войници и полицаи, а до него ще се стига през многобройни контролно-пропускателни пунктове заради станалите редовни протестни действия на антиглобалистите.

Най-много работни срещи в програмата на тазгодишната среща на СИФ са предвидени за главните изпълнителни директори.

Сред основните теми на форума ще бъдат глобализацията на икономиката, възходът на Индия и Китай, цените на петрола, световните търговски преговори, както и СПИН, човешките права, опазването на околната среда, тероризмът, спадащото доверие в политиците и институциите и други.

Критиците на глобализацията пък смятат форума в Давос за безполезна "говорилня". Все пак, тази година се очакват по-малко демонстрации в Давос, тъй като антиглобалистите са насочили вниманието си към проявите на Световния социален форум в столиците на Мали и Венецуела.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

2 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. orm
    #2

    които я е чел, знае за какво става реч, тези които не са - да я прочетат.

  2. d
    #1

    Koi chte badat predstaviteli na Balgaria?

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.